Over ons

Abrahams Metaalbewerking is een bedrijf met 15 collega’s dat zich al bijna 30 jaar bezighoudt met CNC draaien en frezen of een combinatie hiervan. Oftewel CNC verspaning.

Op klantspecificatie produceren wij seriematig producten. Dat doen wij zoveel mogelijk onbemand 7 dagen in de week 24 uren per dag.

Abrahams Metaalbewerking wil op een zodanige efficiënte en kostenbewuste wijze produceren zodat de klant de producten tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding kan krijgen.

Alle gebruikelijke materialen, welke binnen de machinebouw worden gebruikt, kunnen wij verwerken.

Wij staan dicht bij onze klant, daardoor vraagt onze klant steeds vaker aan ons om mee te denken om hun producten zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit en kwaliteit van het product.

We hebben bij onze bestaande klanten een zeer goede reputatie opgebouwd betreffende meedenken en doorontwikkelen van producten. Hier zijn we zeer trots op.

Wie wij zijn

Abrahams Metaalbewerking BV is in 1994 opgericht door de heer Will Abrahams. Zoals zovelen ondernemers in de industrie is hij als ZZP-er begonnen in een schuurtje in Stramproy. Daar werd het al snel te klein en verhuisde hij naar Maarheeze. Ook daar groeide het bedrijf al snel uit haar jasje en verhuisde Abrahams in 2002 naar de huidige locatie op industrieterrein Kampershoek in Weert.

In 2007 werd Abrahams overgenomen door de huidige eigenaar Richard Cornet. Na het overwinnen van de financiële crisis in 2008, is Abrahams aan de slag gegaan om het bedrijf te laten groeien en te professionaliseren op gebied van organisatie en kwaliteit. Dit resulteerde in een gestage groei van het bedrijf. De professionalisering was gebaseerd op het verhogen van de kwaliteit van de medewerkers, eveneens op robotisering zodat de machines nog meer onbemand konden produceren.

Eind 2016 werd het vloeroppervlak van de huidige locatie met bijna 100% uitgebreid ten behoeve van de productie. Dit was nodig om naast de groei ook de professionalisering van de organisatie te bewerkstelligen.

Inmiddels zijn we weer een aantal jaren verder en is Abrahams zich ook meer gaan bezighouden met het adviseren van de klant als het gaat om het zo goed mogelijk produceren tegen zo laag mogelijke kosten van hun producten. Dit resulteert in een nog betere samenwerking met onze klanten.

Abrahams heeft inmiddels ook in het 3D-printen geïnvesteerd door de aanschaf van een professionele 3D-printer. Deze printer kan alle soorten kunststoffen printen waaronder ook twee componenten kunststoffen. Hiermee kunnen wij onze robots goed uitrusten met grippers, eveneens kunnen onze klanten ook worden ondersteund als zij een proto willen ontvangen van een nieuw product.

Zoals u ziet blijft Abrahams aan de weg timmeren om de beste prijs-kwaliteitverhouding te kunnen garanderen.

Missie en Visie

Abrahams biedt totaaloplossingen met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding aan de business to business sector in binnen- en buitenland, opdat de klant zich kan richten op zijn kernactiviteiten waarbij samenwerking met belanghebbende van evident belang is.

Om aan de veranderende eisen van de klant te voldoen zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit en servicegerichtheid vanzelfsprekende begrippen.

Abrahams is een aantrekkelijke werkgever waar werk wordt gezien als uitdagend en innovatief. Alleen door de professionaliteit van haar medewerkers is Abrahams B.V. in staat totaaloplossingen te bieden. Hierbij werkt Abrahams B.V. resultaatgericht in een informele sfeer waarbij respect en teamgeest cruciaal zijn.

Certificering

Sinds 2008 is Abrahams ISO 9001 gecertificeerd. Abrahams vindt investeren in professionaliteit en kwaliteit zeer belangrijk. Het ISO 9001-systeem werkt door op alle niveaus in onze organisatie, zoals vakmanschap, leverbetrouwbaarheid, exacte maatvoeringen, veiligheid en arbo en leveranciers. Elk jaar is er een onafhankelijke toetsing van onze prestaties en van onze processen, zodat u als klant altijd verzekerd bent van het beste product. Mede dankzij deze certificering zijn wij u nog beter van dienst. Abrahams voldoet aan de veeleisende normen die klanten aan een betrouwbaar productieproces stellen.

Samenwerking

Abrahams zoekt altijd naar samenwerkingen. Een van deze samenwerkingen is met BC-Trading een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van bewerkte en onbewerkte gietstukken op maat. Door de persoonlijke contacten in Azië waarbij wij ter plaatse kwaliteitscontroles uitvoeren, kunnen wij producten van een goede kwaliteit garanderen. Doordat wij de goederen vanuit één haven verschepen, hebben wij een betere invloed op de levertijden. Verder proberen wij zoveel als mogelijk volle containers te verschepen, zodat de transportkosten op een aanvaardbaar niveau gehouden kunnen worden.

BC-Trading richt zich specifiek op de markt van:

  • Zandgietwerk en fijn gietwerk in de diverse materiaalsoorten met en zonder nabewerking
  • Smeedwerk met en zonder nabewerking
  • Stanswerk
  • Maar ook grote series draai- en freeswerk

De materiaalsoorten die BC-Trading kan aanbieden, zijn:

  • Gietijzer GG15-GG25
  • Nodulair Gietijzer GGG40/GGG50/GGG70
  • Staalgietwerk in de meest uiteenlopende materiaalsoorten
  • Roestvast staal in de diverse soorten
  • Aluminium in zand, coquille en drukgietwerk
  • Messing